Autan sinua saavuttamaan unelmasi!

 

Opiskele pianonsoiton alkeet ammattilaisen ohjauksessa  tehokkaalla ja erittäin paljon hyvää palautetta saaneella STARTTI -kurssilla! Kurssi sopii aloittelevalle pianonsoiton harrastajalle, joka haluaa oppia perusasiat hyvin ja saada soittoharrastukselle kunnon pohjan. Kurssilla opit soittamaan hyvällä kosketuksella soivasti. Lisäksi opit lukemaan nuotteja ja soittamaan nuoteista molemmilla käsillä kahden oktaavin alueelta. Käymme kurssilla läpi myös sointusäestyksen ja improvisoinnin alkeita.

Nettipianokoulun yhteistyökumppanina toimii Laatusoitin Oy

Kenelle Startti -kurssi sopii?

 

Startti on pianonsoiton alkeiskurssi, joka sopii aikuisten lisäksi myös isommille lapsille, tai aikuisen ohjauksessa opiskelevalle alakouluikäiselle. Opit kurssilla pianonsoitosta perusasiat hyvin ja saat soittoharrastukselle kunnon pohjan. Kurssi kestää 10 viikkoa ja sisältö toimitetaan kurssisivulle viikko kerrallaan. Sisältö koostuu pääasiassa videoista ja nuottimateriaalista. Aineisto on käytettävissä vuoden ajan kurssin alkamisesta, joten voit opiskella omien aikataulujen mukaan silloin kun sinulle sopii.

TUTUSTU NETTIPIANOKOULUUN ILMAISEKSI!

 

Tilaa testitunnukset alla olevalla lomakkeella ja lähetämme sinulle ohjeet, miten pääset tutustumaan Nettipianokouluun ilmaiseksi.

Jos tunnuksia ei näy eikä kuulu, tarkistathan roskapostikansion.

 

Arvostamme yksityisyyttäsi, emmekä jaa osoitettasi ulkopuolisille. Tilatessasi testitunnukset sähköpostiosoitteesi tallentuu ainoastaan Nettipianokoulu Ilon testikäyttäjien listalle, jota kautta saat myös tietoa uusista kursseista.

Startti -kurssin sisältö

Viikko 1 – Pianoon tutustuminen ja hyvä soittoasento

Ensimmäisen viikon ohjelmassa tutustumme pianoon ja hyvään soittoasentoon, harjoittelemme hyvää perussointia ja kosketusta, perehdymme nuottikuvaan ja koskettimistoon oktaavialoineen sekä eri kestoisiin nuotteihin ja nuotinluvun logiikkaan. Soittoharjoituksissa aloitetaan kokonuotilla taukoineen keski-c:stä.

Viikko 2 – Uusia säveliä ja hauskoja mutta hyödyllisiä harjoituksia

Toisen viikon aikana opettelemme soittamalla non-legatossa kädet erikseen ja yhdessä uusia säveliä (h, a, d1, e1) ja aika-arvoja (puolinuotti ja -tauko, neljäsosanuotti ja -tauko) useiden hauskojen pikku harjoitusten kautta.

Viikko 3 – Korvakuulolta soittaminen

Kolmannella viikolla kokeillaan korvakuulolla soittamista, opitaan jälleen uusia säveliä (g, f1) ja aika-arvoja (pisteellinen puolinuotti), sekä jatketaan käsien erikseen- ja yhteensoittoharjoituksia. Kerron myös nuottien lainaamisesta toiselta viivastolta sekä hieman erikoisesta tauko”ilmiöstä”.

Viikko 4 – Laulava legato-soitto

Nyt päästäänkin oppimaan laulavaa legato -soittoa ja harjoitellaan legatokaaren soittamista, joka on yksi musiikin artikulointikeinoista. Samalla opetellaan uusia säveliäkin (f, g1), uusi tahtilaji ja aika-arvoista kahdeksasosanuotti taukoineen.

Viikko 5 – Soittotekniikan kehittäminen

Tällä viikolla opit soittamaan muustakin kuin keski-c:stä lähtien, kun totutellaan käden paikkojen muutoksiin koskettimistolla. Soittotekniikkaa kehitetään harjoittelemalla ranne- ja sormistaccatoa. Opit myös mitä tarkoittaa fermaatti, mikä on kertausmerkki, sekä uusina sävelinä e:n ja a1:n. Jatkamme myös korvakuulolla soittamista.

Viikko 6 – Soiton elävöittäminen

Kuudennella viikolla puhutaan mm.tunteista, dynamiikasta ja päästään sukeltamaan musiikilliseen ilmaisuun, soiton elävöittämiseen. 1-viivainen oktaaviala saadaan h1- sävelen myötä valloitettua kokonaan, ja pienestä oktaavialastakin jää pienen d-nuotin jälkeen enää yksi nuotti opeteltavaksi. Tällä viikolla harjoitellaan myös unisonossa soittoa.

Viikko 7 – Sormet sukkelimmiksi -treeni

Sormet sukkelimmiksi asteikkotreenien ja ensimmäisten etydien myötä! Harjoitellaan molemmilla käsillä erikseen siis C-duuriasteikko, ja sittenhän meillä onkin kaksi oktaavillista nuotteja hanskassa, joihin mahtuu yhteensä kolme c:tä!

Viikko 8 – Haikeudella ja surumielisyydellä lisää tunnetta peliin

Iloisen C-duurimaiseman jälkeen siirrymme haikeisiin ja surumielisiin tunnelmiin a-molliasteikon sävelien myötä. Saat myös tietää miten luonnollinen ja harmoninen molli eroavat toisistaan.

Viikko 9 – Sukeltaminen sointujen maailmaan

Tällä viikolla pääsemme kurkistamaan sointujen maailmaan. Opettelemme C-duurin ja a-mollin kolme tärkeintä sointua ja pääsemme heti hyödyntämään niitä muutamalla eri tavalla suomalaisten kansanlaulujen säestyksissä!

Viikko 10 – Improvisoinnin perusteet haltuun

Viimeinen viikko sisältää hauskoja ja pelottomia seikkailuja improvisoinnin maailmassa! Opastan improvisoinnin alkuun muutamilla harjoitusvinkeillä, joissa hyödynnämme edellisellä viikolla opeteltuja sointuja ja niistä muodostuvaa yksinkertaista sointukaavaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kurssille osallistuminen tapahtuu käytännössä?

Kurssille voit osallistua klikkaamalla tämän sivun alalaidasta löytyvää ”osta tästä” -painiketta, minkä jälkeen ohjaudut maksusivulle. Täytä yhteystietosi sivulle ja valitse maksutapa (verkkopankkimaksun lisäksi vaihtoehtona lasku).  Kurssin hinta on 99€ (sis. alv), jonka voit maksaa laskulla myös osissa.

 

Voinko maksaa Smartumilla?

Kyllä! Jos haluat maksaa smartum-saldolla, mene osoitteeseen https://oma.smartum.fi/fi/venues/26476 ja maksa ohjeiden mukaan joko verkko- tai mobiilimaksulla. Lähetä tämän jälkeen yhteystietosi ja kopio maksutositteesta minulle sähköpostilla osoitteeseen ilona@nettipianokoulu.fi, niin lisään sinut käyttäjäksi kurssialustalle, ja saat samantien käyttäjätunnukset sähköpostiisi. Jos smartumit ovat seteleinä, voit postittaa ne osoitteeseen Nettipianokoulu Ilo, Isonkylänkuja 6,05720 Hyvinkää.

 

Miten kurssin sisältö toimitetaan?

Saat kurssin maksuvaiheessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin ja käyttäjätunnuksen kurssisivulle kirjautumiseen.

 

Kuka toimii opettajana kurssilla?

Kurssin opettajana toimii musiikin maisteri ja pianopedagogi Ilona Vähäsöyrinki. Hänen visionsa on, että mahdollisimman moni pianonsoittotaidosta haaveileva voisi oppia soittamaan ja pääsisi nauttimaan soittamisen tuomasta ilosta! Siksi hän onkin rakentanut kurssin hyvin huolella ja vahvalla ammattitaidolla niin, että kurssin ohjeita noudattamalla et voi olla oppimatta!

Miten voin ostaa kurssin lahjaksi?

Täytä maksuvaiheessa kommenttikenttään lahjansaajan yhteystiedot sähköpostiosoitteineen, sekä lahjanantopäivä. Lähetämme tunnukset kurssialustalle lahjansaajan sähköpostiin toivottuna päivänä.

 

Vastaako nettikurssin opetus musiikkiopistoissa annettavaa pianonsoitonopetusta?

Kurssin sisältö on suunniteltu Suomen musiikkioppilaitosten liiton tasosuoritusohjeiden pohjalta, ja opetuksessa edetään johdonmukaisesti samoin kuin musiikkioppilaitoksissa tehtävässä lähiopetuksessa.

 

Tarvitsenko aiempaa soittokokemusta osallistuakseni kurssille?

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta soittamisesta. Kiinnostus aiheeseen riittää!

 

Tarvitsenko oman pianon?

Käytössäsi on hyvä olla piano, mieluiten akustinen.

 

Mitä jos jään jälkeen ja en ehdi opiskelemaan kurssin viikko-ohjelman mukaan?

Kaikki kurssiin liittyvä materiaali jää kurssin alkamishetkestä vuodeksi käyttöösi, joten voit opiskella sitä rauhassa omaan tahtiisi milloin ja missä haluat.

 

Kuinka helppo on saada apua, jos en ymmärrä jotain kurssin asiaa?

Opettaja ei jätä sinua kysymystesi kanssa yksin, vaan saat kurssin aikana aina tarvitessasi lisätukea nopeasti esimerkiksi sähköpostitse tai kurssilaisten suljetussa facebook -ryhmässä.

Palautetta kurssilaisilta

”Kiinnostava ja hauska tapa opetella pianonsoittoa ja harjoituksia saa tehdä omalla aikataululla ja toistaa oman tarpeen mukaan. Olen todella tyytyväinen.”

 

”Ihanan selkeää opetusta, asiaa tulee juuri sopivasti kerrallaan.”

 

”Nettipianokoulu on loistojuttu maalla asuvalle!”

 

”Saa nähdä missä vaiheessa kotiväki alkaa ”hermostua”, niin monesti tulee soitettua kappaleet alusta loppuun =D”

 

”Lähdin käytännössä ihan nollasta opettelemaan, nyt sujuu jo kahden käden soittaminen ihan kivasti.”

 

”Pianokoulu on yksi parhaimpia juttuja, mitä olen tehnyt pitkään aikaan.”

 

”Tuntuu erittäin tarpeelliselta ja hyvältä lähteä silti liikkeelle näin alkeista, vaikka tähän asti on periaatteessa kaikki entuudestaan tuttua. Tulee tunne, ettei tartte liikaa pinnistellä.”

 

”Tosi selkeät ja helposti ymmärrettävät ohjeet. Sopivasti harjoituksia ja teoriaa.”

”Kiitos tästä kurssista. Olen aina innolla odottanut seuraavan viikon kurssimateriaalia.”

 

”Videot on kyllä selkeitä ja auttaa oppimaan. Ensin kerrot teoriaa, sitten näytät soiton koskettimilla. Lisäksi nuo säestykset elävöittää kivasti ja inspiroi oppimaan. Tämän kurssin kautta varmasti saa perusasiat kuntoon.”

 

”Tämä on ollut minulle juuri oikea tapa opetella pianonsoittoa.”

 

”Mukava kun on joku ihan oma juttu, mihin olen lähtenyt mukaan. Tämä nettipianokoulu!”

 

”Kurssin materiaali oli erittäin selkeä ja mukaansa tempaava. Ja mielenkiintoinen!”

 

”Hyppivät heinäsirkat oli hauska! Ja toi hyvää pohjaa sitten vähän haasteellisemmalle kappaleelle Sadepisaroita. Kappale Sadepisaroita oli ihana, suloinen, huippu! Yhtä aikaa iloinen ja vähän melankolinen, tähän syksyyn sopiva. Ja siinä oli sopivasti haastetta -> Kurssilla on kivoja ja hauskoja kappaleita!”

 

”Ihania lauluja nuo pikkulaulut! Huumoria myös mukana.”

 

”Voisin todellakin suositella kurssia muillekin!”

Startti -kurssi

99,00 

Tuotekoodi: Starttikurssi1 Category:

1 arvio tuotteelle Startti -kurssi

  1. pm

    Iso kiitos, että olet järjestänyt nettipianokoulun. Se antaa syrjässä asuvalle mahdollisuuden harrastaa.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MAKSU ONNISTUU TURVALLISESTI VERKKOPANKKITUNNUKSILLA TAI COLLECTORIN LASKULLA. MAKSUTAVOIKSI KÄYVÄT MYÖS SMARTUM JA KULTTUURIPASSI.

 

KULTTUURIPASSILLA maksu hoituu ePassi -sovelluksella tai lähettämällä
tekstiviesti: 49904 välilyönti ja kurssin summa
numeroon 050 90 23456. Lähetä maksun jälkeen yhteystietosi osoitteeseen ilona@nettipianokoulu.fi, niin saat 24h sisällä sähköpostiisi linkin ja tunnukset kurssialustalle.

 

Jos maksat SMARTUMILLA, tee maksu osoitteessa
https://oma.smartum.fi/fi/venues/26476
ja lähetä tämän jälkeen yhteystietosi osoitteeseen ilona@nettipianokoulu.fi,
niin saat 24h sisällä sähköpostiisi linkin ja tunnukset kurssialustalle.

Edenred logo

Opettajasi kurssilla

Ilona Vähäsöyrinki

Ilona Vähäsöyrinki

Pianonsoitonopettaja

   044 292 0929

   ilona [at] nettipianokoulu.fi

Lähetä viesti